Oncologisch Centrum Leeuwarden en MCL Academie

Oncologisch Centrum Leeuwarden en MCL Academie

In het Oncologisch Centrum Leeuwarden (OCL) participeren alle medische disciplines. Hematologie heeft een belangrijke positie in het OCL, zo is één van de hematologen de medisch manager van het OCL. Het OCL is belangrijk voor het verlenen van oncologische zorg op het hoogste niveau en voor participatie in nationale en internationale studies die bijdragen aan verbetering van de oncologische zorg. Het OCL heeft studiecoördinatoren en datamanagers hiervoor beschikbaar.

Op het gebied van de hematologie is het MCL een HOVON-echelon C/HIC ziekenhuis en heeft als doelstelling de belangrijkste HOVON studies aan te bieden aan patiënten in Friesland. Hiervoor wordt samengewerkt met de andere Friese ziekenhuizen. HemoBase faciliteert met het regionaal MDO en de dataregistratie deze onderzoeken.

De MCL Academie heeft verschillende onderzoekslijnen waarin de HemoBase onderzoekslijn een prominente plaats inneemt (zie Publicaties). De MCL Academie kent een florerend onderzoekklimaat met betrokken medische stafleden, methodologen/epidemiologen en promovendi.  

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart