Nieuws

HemoBase 5.5.1

In maart 2022 is HemoBase 5.5.1 in productie genomen. Voor versie 5.0.0 is de software volledig geüpdatet en is de applicatie volledig AVG proof gemaakt en geïntegreerd in het netwerk van het MCL. In 5.0.0 is een uni directionele koppeling gerealiseerd met Epic waarbij MDO verslagen van MCL patiënten automatisch worden doorgestuurd naar het Epic EPD. In versie 5.5.0 is de koppeling uitgebreid met een bi directionele koppeling. De MCL hematologen kunnen vanuit het Epic patiëntendossier direct doorklikken naar het HemoBase hematologie patiëntendossier of de MDO agenda. Ook zijn diverse verbeteringen in de MDO module gerealiseerd. In versie 5.5.1 is de bi directionele koppeling met HiX Tjongerschans in productie genomen, de koppeling met Antonius en Nij Smellinghe volgt binnenkort.

Promotie – Berdien Oortgiesen

Maandag 11 oktober 2021 verdedigde Berdien Oortgiesen succesvol haar proefschrift getiteld “Real-world studies of patients with multiple myeloma – Future perspectives on symptom assessment and therapy”.

Berdien startte ruim 7 jaar geleden als masterstudent farmacie haar onderzoek naar multipel myeloom (de ziekte van Kahler).

Berdien is de eerste promovendus van de HemoBase onderzoekslijn geleid door prof. Eric van Roon (ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog MCL), Mels Hoogendoorn (internist-hematoloog MCL) en Robby Kibbelaar (klinisch patholoog).

Promovendus Berdien Oortgiesen

Hanne Rozema wint MCL-prijs voor toonaangevend wetenschappelijk onderzoek

Het Medisch Centrum Leeuwarden houdt jaarlijks een wetenschapssymposium waarin MCL-onderzoekers hun onderzoeken en resultaten presenteren. Tijdens dit symposium reikt de wetenschapscommissie van het MCL de Auletiusprijs uit voor het beste onderzoek. Het wetenschapssymposium kon in 2020 wegens corona geen doorgang vinden. Als alternatief hebben de MCL-onderzoekers digitaal, via videoboodschappen op het MCL-intranet, hun onderzoeken gepresenteerd.

Auletiusprijs

Vijf onderzoeken uit 2019 werden genomineerd voor de Auletiusprijs, de jaarlijkse wetenschapsprijs. Apotheker en onderzoeker hemato-oncologie Hanne Rozema werkt sinds 2018 aan het winnende onderzoek. Haar onderzoek naar het effect van therapie op het risico op antistofvorming na een bloedtransfusie, werd bekroond tot beste onderzoek van het jaar. Het maakt deel uit van haar promotieonderzoek bij de Rijksuniversiteit Groningen dat ze in 2022 hoopt te kunnen verdedigen. Het onderzoek van Hanne Rozema vindt plaats binnen de HemoBase onderzoekslijn van de MCL Academie. HemoBase is een webbased registratie van alle hemato-oncologische patiënten in Friesland.

Hanne Rozema met haar gewonnen Auletiusprijs

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart